Vierailuja rinnakkaistodellisuudesta


Kun Karhumajaa rakennettiin ja oltiin päästy jo niin pitkälle, että tarvittiin kaivonkatsojaa, sellainen hankittiin. Paikalle tullut vanha kaivonkatsoja sanoi tervehdyssanoiksi päätään pyöritellen, että nyt on pojille sattunut paha virhe, olette rakentaneet majanne maahisten polulle. Siitä ne eivät taida tykätä.

Kämppä valmistui aikanaan ja maahisasia painui unohduksiin. Uudesta asumuksesta ja sen tarjoamasta viihtyisästä oleskelusta saunomisineen ja takan ääressä turinointeineen nautittiin täysin siemauksin kaikkina vuodenaikoina.

Jonkin ajan kuluttua alkoi tapahtua. Oudot sattumat paikallistuivat maahisten ikivanhan polun päällä rakennettuihin saunatiloihin.

Saunatiloista alkoi kuului kummaa kolinaa. Kun hillitöntä kolinaa rynnättiin ihmettelemään, olivat kaikki pesuvadit, ämpärit ja vesikauhat heitelty sikin sokin ympäri pesuhuonetta.

Tai pikkulapset alkoivat löylyhuoneessa jutella jollekin muulle kuin toisilleen tai aikuisille. Kysyttäessä sanoivat, että löylyä oli kanssamme ottamassa pieni harmaapukuinen parrakas mies. Sen ukon kanssa me juteltiin.

Eräänä sydäntalven iltana majalla oli paljon väkeä. Siihen aikaan oli tarpeita varten käytössä vain ulkovajan puusee. Yksi vieraista lähti käymään pihan perällä. Takaisin majaan palatessaan vieras näki koko muun porukan ulkona pakkasessa ihmettelemässä. miksi puuseessa kävijä oli kavunnut katolle kolistelemaan. Eihän siellä tietenkään ketään ollut. Kattotikkaat olivat edelleen neitseellisen koskemattoman lumen peitossa vieraan palaillessa kaikessa rauhassa puuseesta.

Näiden ikiaikojen rinnakkaistodellisuuden asukkaiden saattaa vieläkin silloin tällöin kuulla liikuskelevan Karhumajan tienoilla.

     tervetuloa     maja     sijainti     mytologiaa     ympäristössä     vuokraaminen